اگر شغل شما در حوزهی محیط زیست است و قصد دارید از طریق ویزاهای کاری-اقامتی به کشور استرالیا مهاجرت کنید، این مقاله برای شماست!
بازار کار مشاغل محیط زیستی در استرالیا نهتنها رو به رشد و امیدوارکننده است، بلکه به یکی از جذابترین و پایدارترین مسیرهای شغلی برای آینده تبدیل شده است. شما به عنوان نیروی متخصص در این حوزه، میتوانید وارد بازاری شوید که هم از نظر اقتصادی سودآور است و هم از جنبهی مسئولیتپذیری اجتماعی و اثرگذاری پایدار ارزشمند میباشد.
برای مهاجرت کاری به استرالیا از طریق مشاغل حوزهی محیط زیست، میتوانید از طریق ویزاهای کاری مختلفی اقدام کنید. به شرط دارا بودن سابقه کار کافی، مدرک تحصیلی مرتبط، سطح زبان و شرایط سنی مناسب، ویزاهای ۱۸۹، ۱۹۰ و ۴۹۱ که به ویزاهای اسکیل ورکر استرالیا معروف هستند، گزینهی مناسبی برای شما خواهند بود. همچنین، امکان اقدام از طریق ویزاهای اسپانسر کارفرما (ویزای ۱۸۶ و ۴۸۲) هم وجود دارد; به شرط آن که فرد بتواند یک پیشنهاد کاری معتبر و موثق از یک کارفرما در استرالیا دریافت کند. همانطور که میدانید، تمام این ویزاها امتیاز محور هستند. میانگین امتیاز برای دریافت دعوتنامه از طرف دولت و ایالتهای استرالیا برای مشاغل حوزهی محیط زیست بین ۸۵ تا ۹۰ است. پس میتوان گفت که رقابت برای دریافت دعوتنامه در مشاغل این حوزه نسبتا بالاست. یکی از مهمترین و کارآمدترین روشهای افزایش امتیاز در این سیستم، ارتقای سطح زبان انگلیسی و ارائهی نمره بالاست. شما به عنوان متقاضی، میتوانید با شرکت در یکی از آزمونهای زبان مورد قبول کشور استرالیا (که در مقالهی آیلتس، تافل، پی تی ای یا زبان فرانسه؟ برای مهاجرت کدام آزمون را انتخاب کنیم؟ به طور مفصل دربارهشان توضیح دادیم)، نمرهی مورد نیاز را بگیرید و برای دریافت دعوتنامه و ویزا اقدام کنید.
در رابطه با اهمیت مشاغل محیط زیستی در دنیای امروز میتوان گفت که به دلیل چالشهای گستردهای چون تغییرات اقلیمی، کاهش تنوع زیستی، آلودگی منابع طبیعی، و فشار بر منابع زمین، موضوع محیط زیست حیاتیتر شده است. افزایش سطح گازهای گلخانهای، نابودی زیستگاهها، و بهرهبرداری بیرویه از منابع طبیعی نه تنها تهدیدی برای اکوسیستمهاست، بلکه بهطور مستقیم بر سلامت انسانها، امنیت مواد غذایی و کیفیت زندگی نیز تأثیر میگذارد. خوشبختانه، بسیاری از این آسیبهای زیستمحیطی با مدیریت علمی و تصمیمگیری آگاهانه قابل پیشگیری و یا کاهش هستند؛ بهویژه اگر پیش از اجرای پروژههای عمرانی، صنعتی یا معدنی، اثرات احتمالی آنها بر محیط بهطور دقیق توسط کارشناسان ارزیابی شود. از این رو، مشاغل محیط زیستی در فرایندهایی مانند تحلیل ریسک محیطی، انجام مطالعات ارزیابی اثرات زیستمحیطی (EIA)، تهیه طرحهای جبرانی و تدوین راهکارهای پایدار نقش پررنگ و کلیدی ایفا میکنند. این متخصصان همچنین پل ارتباطی میان علم، سیاستگذاری و صنعت محسوب میشوند و نقش آنها در شکلدهی به آیندهای پایدار، غیرقابل انکار است.
در کشور استرالیا نیز به دلیل وجود تنوع زیستی فوقالعاده و تغییرات اقلیمی مشهودی مثل خشکسالیهای مکرر، آتشسوزیهای گسترده، و سیلهای شدید که البته در اکثر کشورها نیز میتواند اتفاق بیفتد، متخصصان محیط زیست نقش تاثیرگذاری دارند. این کشور مقررات سختگیرانهای در حوزه ارزیابی زیستمحیطی (مانند EIA) دارد و بسیاری از پروژهها بدون تأیید کارشناسان محیط زیست امکان اجرا ندارند.
آنچه گفته شد، بیانگر کلیت نقش و اهمیت مشاغل محیط زیستی در سطح کلان است؛ با این حال، باید توجه داشت که این حوزه شامل طیف گستردهای از مشاغل تخصصی است که هر یک وظایف، مسئولیتها و زمینههای کاری خاص خود را دارند. این تنوع شغلی، امکان مشارکت نیروهای متخصص با پیشزمینههای علمی، فنی، مدیریتی و حتی حقوقی را در مسیر حفاظت از محیط زیست فراهم کرده است. علاوه بر این، جزئیات شرایط اقدام برای هر کدام از این مشاغل و همچنین درآمد و شرایط کاری هر یک میتواند کمی با دیگری متفاوت باشد. در ادامه به شرح آنها خواهیم پرداخت.
کدهای شغلی حوزهی محیط زیست که در این مقاله به آنها میپردازیم:
Environmental Research Scientist 234313 پژوهشگر محیط زیست
Environmental Health Officer 251311بازرس محیط زیست
Environmental Manager 139912مدیر محیط زیست
Environmental Consultant 234312مشاور محیط زیست
Environmental Engineer 233915مهندس محیط زیست
برخی از این مشاغل، دفتری (مثل مشاوره و تحلیل داده) و برخی کاملاً میدانی هستند (مثل بازرس). بسته به عنوان شغلی انتخابی، محیط کار شما میتواند تحقیقاتی، صنعتی یا سازمانی باشد.
برای شغل پژوهشگر محیط زیست، شما نیازمند تسلط بر مهارتهای آماری، مدلسازی و نگارش علمی هستید. پژوهشگران محیط زیست در استرالیا عمدتاً در زمینههای علمی مانند تنوع زیستی، تغییرات اقلیمی، کیفیت آب و هوا، حفاظت از گونهها، مدیریت منابع طبیعی و پایش اثرات انسانی بر محیط زیست فعالیت میکنند. آنها در پروژههای تحقیقاتی بلندمدت مشغولاند و با دادهبرداری، نمونهگیری، مدلسازی اکولوژیکی و تحلیلهای آماری، اطلاعاتی فراهم میکنند که پایهی تصمیمگیریهای زیستمحیطی است. میانگین درآمد این شغل در استرالیا حدودا سالیانه بین ۸۰۰۰۰ تا ۹۰۰۰۰ دلار استرالیا است. در تصویر زیر چند نمونه از آگهیهای استخدام مرتبط با این شغل را مشاهده میکنید.
یک بازرس محیط زیست مسئول پایش و ارتقای سلامت عمومی از طریق نظارت بر عوامل زیستمحیطی است. این افراد به بازرسی و ارزیابی مکانهای مختلف میپردازند تا در نهایت به پیشگیری از بیماریها، حفظ بهداشت عمومی و تضمین ایمنی محیط برای جامعه کمک کنند. این شغل علاوه بر نیاز به دانش اصول بهداشت محیط، نیازمند توانمندی در برقراری ارتباط موثر با مردم و صاحبان کسب و کار، مهارت در بازرسی و ارزیابی ریسک و تسلط بر نگارش گزارشهای فنی و حقوقیست. همچنین میانگین درآمد سالانهی این شغل در استرالیا حدود ۹۰۰۰۰ دلار استرالیا است. به نمونه اگهیهای استخدامی این شغل در استرالیا توجه نمایید.
مدیر محیط زیست فردی است که مسئول تدوین، نظارت و اجرای سیاستها و راهبردهای زیستمحیطی در سازمانها و یا پروژههای بزرگ میباشد. وظیفهی اصلی او اطمینان از این است که فعالیتهای شرکت یا پروژه با قوانین و مقررات زیستمحیطی سازگار باشد و اثرات منفی آنها بر طبیعت به حداقل برسد. مهارتهای کلیدی مورد نیاز برای این شغل عبارتاند از: توانایی تحلیل و تفسیر دادههای محیط زیستی، توانایی تنظیم گزارشهای رسمی و تعامل با سازمانهای نظارتی و توانمندی در ارائهی مشاورهی استراتژیک به مدیران اجرایی. درآمد متوسط سالیانه یک مدیر محیط زیست در این کشور، حدود ۱۳۰۰۰۰ دلار استرالیاست که درآمد بسیار بالایی محسوب میشود. چند نمونه از آگهیهای استخدامی این شغل را در تصویر زیر مشاهده مینمایید.
مشاوران محیط زیست وظیفه دارند با تحقیقات، مطالعات میدانی، و ارزیابیهای زیستمحیطی به راهکارهایی برای کاهش تأثیرات منفی محیطی برسند و به سازمانها، شرکتها و نهادهای دولتی مشاوره بدهند تا فعالیتهایشان مطابق با اصول پایداری و قوانین زیستمحیطی باشد. میانگین درآمد این شغل نیز سالیانه حدود ۹۵۰۰۰ دلار استرالیاست. به چند نمونه آگهی استخدامی شغل مشاور محیط زیست در استرالیا توجه کنید.
گروه آخر مهندسین محیط زیست هستند که در استرالیا بر طراحی، اجرا و نظارت بر پروژههایی تمرکز دارند که هدف آنها پیشگیری یا کاهش اثرات منفی فعالیتهای انسانی بر محیط زیست است. آنها با ترکیب دانش مهندسی، علوم زیستی و قوانین زیستمحیطی، راهکارهایی ارائه میدهند که پایدار، ایمن و سازگار با طبیعت باشند. از لازمههای این شغل میتوان به این موارد اشاره کرد: درک فنی قوی از فرآیندهای زیستمحیطی و راهکارهای مهندسی، توانایی طراحی و پیادهسازی سیستمهای تصفیه، دفع یا کنترل آلودگی، مهارت در مدلسازی عددی، آنالیز ریسک و ارزیابی اثرات و مهارت حل مسئله و تصمیمگیری در شرایط پیچیده و پروژههای چندبعدی. این شغل درآمد نسبتا بالایی هم دارد که سالیانه میانگین بین ۸۰۰۰۰ تا ۱۰۵۰۰۰ دلار استرالیا است. در ادامه دو نمونه از آگهیهای استخدامی مهندس محیط زیست نمایش داده شده است.
بیشتر این مشاغل در سازمان وت اسس (VETASSESS) مورد ارزیابی قرار میگیرند. تنها برای شغل مهندسی محیط زیست باید از طریق سازمان مهندسین استرالیا (Engineers Australia) اقدام کرد (که برای متقاضیان ایرانی نیاز به نوشتن پروژه و اقدام از طریق CDR ,… است). از نظر مدرک تحصیلی، تمام این کدهای شغلی نیازمند حداقل مدرک کارشناسی مرتبط میباشند (که از این نظر دانشگاهی که در آن تحصیل کرد ه اید و مقطع تحصیلی شما حائز اهمیت خواهد بود). به طور کلی، این رشتههای تحصیلی به عنوان رشتههای مرتبط با مشاغل محیط زیستی در نظر گرفته میشوند:
علوم محیط زیست
اکولوژی
مدیریت محیط زیست
مدیریت منابع طبیعی
زیست شناسی حفاظت
بهداشت محیط
بهداشت عمومی
علوم سلامت
مطالعات توسعه پایدار
مدیریت پروژه (در صورتی که همراه با سابقه محیط زیستی باشد)
زمین شناسی زیست محیطی یا علوم زمین
مهندسی محیط زیست
مهندسی عمران (با گرایش یا پروژههای زیستمحیطی)
مهندسی شیمی (در برخی موارد با تجربه زیستمحیطی قابل قبول است)
این که با داشتن حداقل مدرک کارشناسی در کدام رشته میتوانید برای کدام کد شغلی اقدام کنید، به ریزنمرات و جزئیات سوابق کاری شما بستگی دارد که باید دقیقتر مورد بررسی قرار بگیرد.
اگر در حوزهی محیط زیست کار میکنید و در یکی از رشتههای لیست بالا تحصیل کردهاید و قصد دارید شانستان را برای دریافت دعوتنامه از کشور استرالیا امتحان کنید، با ما تماس بگیرید تا شرایطتان را ارزیابی کنیم و بهترین راهکار را به شما ارائه دهیم.