sc startupیک استارت آپ موفق چه ویژگی هایی دارد؟

یک ایده ی خوب ضرورتا به یک کالای خوب منتج نخواهد شد؛ و یک کالای خوب ضرورتا نماینده ی یک کمپانی موفق نخواهد بود.

یک کمپانی برای موفقیت نیاز به فاکتورهایی فراتر از یک ایده ی خوب خواهد داشت. موفقیت شرکت بیشتر وابسته به چگونگی اجرای ایده و نحوه ی پاسخ گویی آن به نیاز های بازار است. کارکنان و مدیران با استعداد باید اطمینان داشته باشند که در طی مسیر تصمیمات درستی خواهند گرفت و سرمایه نیز باعث همسو سازی تمام عناصر شده و نقش مهمی در موفقیت یک ایده بازی میکند. یک استارت اپ موفق در طولانی مدت باید روند صعودی و رو به جلویی داشته باشد. یکی از راه های های رشد و پیشرفت استارت اپ طراحی خط تولید محصول به جای تولید تنها یک نمونه از آن محصول است. استارت اپ موفق دارای ویژگی های خاصی است که در ادامه به بررسی این موارد می پردازیم:

محصول و خدمات نوآورانه

استارت آپ ها باید براساس خدمات و محصولات نواورانه بنا شوند تا ارزش خاصی برای مشتریان داشته باشد. تحقیقات اکادمیک نشان داده است، با این که اطلاع از ارزش محتوا و محصول اولیه در بازار سخت و غیر فابل پیش بینی است، اما استارت اپ ها باید حق مالکیت آن را از راه قانونی برای خود حفظ کنن تا بدین سبب ارزش کمپانی حفظ شود.

حق مالکیت محصول

شما نیاز به داشتن حق مالکیت محصول برای احداث یک شرکت نخواهید داشت، اما حفظ این حق مهمترین موضوع و عنصری کلیدی برای پروسه ی تبلیغاتی خواهد بود. نگه داشتن حق مالکیت در تکنولوژی مانند سدی در برابر سواستفاده ی شرکت های رقیب برای کپی برداری از محصول استارت اپ عمل میکند. به همین دلیل بیشترسرمایه گذاران ترجیح میدهند فناوری اصلی تحت حفاظت باشد. برای مثال، حق ثبت اختراع تکنولوژی که مورد حفاظت باشد می تواند کمک کند که استارت اپ از رقیبان خود پیشی بگیرد، زیرا زمانی که حق ثبت اختراع صادر شود استارت اپ می تواند از ساختن، استفاده کردن و یا فروش محصولش توسط رقیبانش جلوگیری کند.

تیم مدیریتی بر اساس بازار محصول نهایی استارت اپ و هزینه های مربوط به حفاظت از این حقوق در مقایسه با درآمد و سودی که از آن باز خواهد گشت، انتخاب میکنند که از چه نوع حفاظتی برای حقوق مالکیت تکنولوژی خود استفاده کنند.

گرفتن بعضی از حقوق مالکیت هزینه بر خواهد بود مانند گرفتن امتیاز اختراع؛ اما انواع دیگری هم وجود دارد که هزینه ی کمی خواهند داشت، مانند گرفتن حق کپی رایت. استفاده از نام تجاری خاص راه دیگری برای ایجاد و خلق ارزش برای مشتریان محصول و یا خدمات است، نام تجاری به اسم "برند" هم شناخته می شود. برای مثال از اسم برند یک شرکت می توان با ثبت نام تجاری آن محافظت کرد. محصول را هم با استفاده از گرفتن امتیاز دانش بنیانی خلق اختراع، می توانیم محافظت کنیم.

خط تولید محصول

اکتشافاتی که منجر به خلق چندین محصول یا خط تولیدی از محصولات میشوند، و یا دارای "بستری برای ایجاد و اجرای سایراجزای سیستم و تکنولوژی" هستند، سرمایه گذاران بیشتری را به خود جذب میکنند. زیرا که تعداد زیادی از سرمایه گذاران در جستجوی چنین مواردی هستند. سوال اولیه و متداول سرمایه گذاران از گروه های استارت اپ این موضوع خواهد بودد که:" ایا ایده و بیزنس پلن شما تنها یک محصول خواهد بود و یا به یک شرکت تبدیل خواهد شد؟" این پرسش به این معنیست که سرمایه گذاری بر روی یک ایده ی اولیه و صرفا یک محصول برایشان سود اور و منطقی نیست. با یک محصول قطعا می توان یک بیزنس را راه اندازی کرد، اما شانس جذب موسسه های سرمایه گذاری را نخواهد داشت، مگر این که محصول شانس بسیار زیادی برای فروش در بازار داشته باشد. در این موارد مخترع می تواند گواهی ثبت مرتبط با محصول خود را بگیرد تا در صورت پیشرفت در اینده بتواند ان را نه به یک استارت اپ بلکه به یک شرکت تبدیل کند.

نیاز بازار

تصمیم به این که اولین محصول یک شرکت چه باید باشد بسیار سخت است، به خصوص برای جایگاه تکنولوژی که ممکن است استفاده های زیادی داشته باشد. مهمترین معیار این است که در دنیای واقعی نیازی را برطرف کند. افرادی که یک کمپانی را تاسیس میکنند باید بتوانند به سوالاتی از قبیل موارد زیر پاسخ دهند:

این کالا برای چه بازاری مورد نیاز است ؟

چه محصولی در حال حاضر در این بازار است؟

این محصول چه تفاوتی با کالاهای دیگر همین بازار دارد؟

رقبای این محصول کدام شرکت ها هستند و کالای آنان از چه نظر از کالای شما قویتر یا ضعیف تر است؟

پرسنل متخصص

رایج ترین دلیل برای شکست خوردن استارت اپ ها نداشتن مدیریت و سیستم نظارتی مناسب است. تکنولوژی هایی که در مراحل اولیه قرار دارند با موانع زیادی قبل از رسیدن به مرحله ی تبلیغات مواجه می شوند. توانایی مقابله با این موانع و به دست اوردن سرمایه در حین تشکیل یک تیم فعال و مشتاق، نیازمند تجربه، شبکه ی ارتباطی خبره و استعداد منحصر به فرد در تجارت خواهد بود.

سرمایه

یک استارت اپ برای رساندن محصولاتش به بازار و پرداخت هزینه های تولید ان نیاز به پول دارد. شخصی را در نظر بگیرید که در گاراژ خانه ی خود شرکتی را بنا نهاده و برای این کار بودجه ی متوسطی را از پس اندازش در نظر گرفته است، این شخص نیازی به سرمایه گذاری " angels"- یا همان سرمایه گذاران شخصی متمول- و سرمایه گذاری شرکت های venture capital ندارد. از طرفی دیگر محققان داروساز زمانی که می خواهند شرکت دارویی جدید را راه اندازی کنند زمان زیادی را برای جذب سرمایه گذار مطمئن صرف میکنند. زمانی که این شرکت شروع به کار کرد و سرمایه ی اصلی به دست امد بنیان گذاران شرکت بلافاصله شروع به برنامه ریزی برای دور بعدی جذب سرمایه می کنند. این دست از شرکت ها در جذب سرمایه سیری ناپذیر اند به همین دلیل پروسه ی جذب سرمایه برای انان یک پروسه ی بی انتهاست.

قسمت اعظمی از تصمیم گیری برای میزان جذب سرمایه به طبیعت کالا و زمانبندی برای تحویل محصول بر میگردد. حفظ حق مالکیت و براورده کردن سرمایه ی مورد نیاز از طریق مقدار کمی از سرمایه ی شخصی قابل درک است، با این حال فرصت های تبلیغاتی نیازمند مشارکت وسیع در سرمایه گذاری و استراتژی است تا تجارت موفقی شکل بگیرد.

2022-4-6